Girişimci ruha sahip birçok kişi, bir iş açmayı düşünüyorlarsa akıllara ilk olarak butik açmak fikri gelmektedir. Bu işe girmeyi düşünüyorsanız iyi bir şekilde rakip analizi yapmalısınız. Eğer bir ürünü satmayı düşünüyorsanız ve bu ürünün talep göreceğini düşünüyorsanız ek olarak rakipleriniz bu ürünleri satmıyorsa doğru yoldasınız demektir. Biz de bu yazımızda sizler için butik açmak fikri hakkında bilgi vereceğiz.
1.Adım: Butiğinizi Açacağınız Yeri Belirleyin
Butik açmak istediğiniz yeri analiz ettikten sonra kiralama işlemini tamamlayın. Alışveriş merkezi veya şehir merkezi gibi kalabalık yerleri tercih edebilirsiniz. Sergileyeceğiniz parçalar için geniş bir alan lazımdır. Vitrinler, giyinme kabinleri ve depo alanları da olmalıdır. Uygun yerleri görmek için emlakçılarla temasa geçin.
2.Adım: Gerekli İzinleri ve Belgeleri Alın
Vergi dairesine, işyeri açılış ruhsatı için belediyeye Bağkura, Ticaret Odasına, TSE’ye ve Esnaf ve Sanatkârlar Odasına başvurun.
3.Adım: Sigorta Yaptırın
3.adımda ise lisanslı bir sigortacıdan işyeri sigortası alın. İşyeri sigortası genel yükümlülük, mülkiyet, ürün, otomobil ve çalışanların tazminatlarını içermektedir.Genel yükümlülük, mülkiyet ve ürün sigortası hukuk davaları veya anlaşma olaylarında iş aktiflerini korumaya yardımcı olur.
4.Adım: Gerekli Malzemeleri Temin Edin
Raf, vitrin mankenleri, kıyafetlerin asıldığı standlar, askılar, masalar ve yazar kasalar alın. Satışları, gelirleri, iadeleri ve faturaları izlemek için bir yazılım alın. Sattığınız ürünleri satıcılardan sipariş edin.
5.Adım: Banka Hesabı Açın
Ticari hesap açmak için bankalarla görüşün, böylelikle kredi alabilirsiniz.
6.Adım: Reklamınızı Yapın
İsminizi, yerinizi, çalışma saatlerinizi ve iletişim bilgilerinizi içeren broşürler ile birlikte adınızı duyurun.
7.Adım Açılış
Büyük bir açılış yaparak satışa hazır olduğunuzu duyurun. Müşterileri cezbetmek için vitrinleri iyi bir şekilde dekore edin.
8.Adım İnternet Sitesi
Mağaza ile ilgili resimler, parçalar, ürünler, çalışma saatleri ve iletişim bilgilerinin bulunduğu bir internet sitesi hazırlayın.
İhtiyaç Duyulanlar
- İş planı
- Satış yeri
- Satış gereçleri
- İşyeri sigortası
Butik Açma Maliyeti
300-400 bin TL bandında bir parayla bu işi yapabilirsiniz. Tabii ki daha net bir şekilde bilgi almak için iş planı yapmalısınız. Kişisel ya da işyeri kredi başvurusu yaptığınız zaman krediyi verenlere iş planını sunun ve güven sağlayın.
Uyarı
Faaliyete geçme masraflarınız satmak istediğiniz ürünlerin türüne, emlak piyasasına ve bulunduğunuz bölgedeki işletme masraflarına bağlıdır.
Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için butik açmak konusuna değindik. Umarız sizler için yararlı ve bilgi verici bir içerik olmuştur.