Deniz Kuvvetleri Maaşları

Deniz kuvvetleri ülkeyi deniz sınırlarından gelebilecek tehlikelerden korumakla yükümlü bir oluşumdur. İçerisinde birçok birimi barındırmaktadır. Milli bilinç ve duyarlılığa sahip birçok insanın dikkatini çeken bu alan maddi açıdan da personeline makul olanaklar sağlamaktadır. Bu açıdan bakıldığında oldukça güzel bir işkolu olsa da belirli koşulları sağlamak ve dayanıklı bir ruha sahip olmak oldukça önemlidir. Bu yazımız sayesinde umarız ki kafanızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.

Deniz Kuvvetleri Rütbeleri

Birçok iş koluna ayrılan deniz kuvvetlerinin rütbeleri sırasıyla en düşük rütbeden en yüksek rütbeye kadar şu şekildedir:

  • Asteğmen (asıl görevi takım veya kısım komutanlığı)
  • Teğmen (asıl görevi takım komutanlığı)
  • Üsteğmen (asıl görevi takım komutanlığı)
  • Yüzbaşı (asıl görevi bölük komutanlığı)
  • Binbaşı (asıl görevi bölük veya tabur komutanlığı)
  • Yarbay (asıl görevi tabur komutanlığı)
  • Albay (asıl görevi alay komutanlığı)
  • Tuğamiral (kara kuvveti karşılığı tuğgenerallik)
  • Tümamiral (asıl görevi deniz tümenini yönetmek)
  • Koramiral (kara kuvvetleri karşılığı korgenerallik)
  • Oramiral (kara kuvvetleri karşılığı orgenerallik)
  • Büyük Amiral (kara kuvvetlerinde karşılığı mareşallik)

Deniz Kuvvetleri Maaşları

Deniz kuvvetleri maaşları güncel olarak ortalama 15.000 ile 35.000 TL arasında değişen bir olanağa sahiptir. Çalışılan rütbeye ve kola göre maaş bütçesi de değişiklik göstermektedir. Bu bütçeye ek olarak terör bölgesi yakınlarında çalışan meslek grupları ise ek olarak 5.500 TL ‘’Terör Tazminatı’’ da alabilmekteler.

Deniz Kuvvetleri Alım Şartları

Deniz kuvvetleri bünyesinde çalışmak isteyen kişilerin öncelikli olarak başvuru evrakları incelenir ve kayıt kabulleri kurum tarafından yapılır. Bu aşama sonrasında fiziksel yeterlilikleri de incelenerek mülakata alınırlar. Mülakattan da olumlu sonuç alan kişiler uygulama sınavına ve gerekli ise yüzme sınavına girerler. Son aşamada ise sağlık raporu kontrolü ve güvenlik soruşturması işlemlerinden geçerler. Bütün bu aşamalardan olumlu şekilde geçebilen kişiler kendi rütbeleri altında çalışmaya başlayabilmektedirler.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Deniz kuvvetleri komutanlığı başvurusu yapmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Fakat başvuru sırasında dikkat edilen bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşulları sağlamayan kişilerin başvuruları iptal edilmektedir. Başvuru yapılmadan önce mutlaka kılavuz ve başvuru şartlarını okumanızda fayda olacaktır.

Deniz Kuvvetleri Çalışma Saatleri

Tek bir çalışma kolu bulunmadığı için belirli bir mesai aralığı vermek pek mümkün olmasa da genel olarak haftalık veya aylık total saat hesabıyla mesai saatleri hesaplanır. Deniz kuvvetleri bünyesinde çalışan kişiler özlük hakları gereğince mesaileri bittiği surette evlerine dönebilme hakkına sahip olurlar(bu hakların yanı sıra özlük hakkı birçok başka hakları da kapsar niteliktedir). Fakat ortalama olarak rütbelerin genel çalışma süreleri 4 yıl olmakla beraber gerekli görüldüğü takdirde bu süre Yüksek Askeri Şura (YAŞ) tarafından daha da uzatılabilmektedir.


Yazıyı Nasıl Buldunuz?
[Total: 1 Average: 5]
Updated: 26 Şubat 2023 — 12:30

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir