Şirketler ve birçok firmalar, güvenlik amaçlı olarak koruma yapabilmeleri için güvenlik iş alımı yapmaktadırlar. Bizlerde bu yazımızda sizler için güvenlik nasıl olunur, güvenlik maaşları ne kadardır sorularının cevaplarını kolaylıkla bu yazımızda paylaşacağız.
Özel Güvenlik Görevlisi Nedir?
Güvenlik Görevlileri, kamu veya özel sektör alanlarında genel çalışma prensipleri dahilinde oranın güvenliğini sağlayan kişilerdir. Güvenlikler, işçi güvenliği, iş ve işçi sağlığı gibi farklı alanlardan sorumlu olmaktadırlar. Asıl amaç ortamın güvenliği ve huzuru için çalışmaktır.
Özel Güvenlik Görevlilerinin Yapması Gerekenler Nelerdir?
Güvenlik görevlileri çalıştıkları işe bağlı olarak birbirinden farklı iş yönergelerine uymaktadırlar. Sizler için bunları listeleyerek paylaşmak istedim.
- İş yerine gelen kişileri danışma olarak yönlendirmektir.
- İş ortamına gelen ziyaretçi ve çalışanların giriş-çıkışlarını kayıt altına alması gerekir.
- İş yerinin farklılığına göre iş yerine giren ve çıkış yapan kişilerin gerekli ekipmanlar dahilinde üst aramalarını gerçekleştirmek.
- Çalıştıkları alanlarda ortamın güvenliğini sağlamak.
- İş yerinde bulunan kurallara diğer insanların uymasını sağlamak.
- Güvenlik ve suç olaylarında kamera kayıtlarından sorumlu olduğu için kayıtları kontrol edebilmektedir.
- İş yeri binasının tahliye olması durumunda içeride bulunan herkesi doğru alanlara yönlendirmektir.
Bu gibi maddeler bir özel güvenlik kişisini sahip olacağı nedenlerden bazılarıdır.
Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Ne Gereklidir?
Güvenlik görevlisi nasıl olunur gibi soruların cevaplarını günümüzde bulmak basit adımlardan birisidir. Özel güvenlik alımlarında dikkat edilen ilk husus güvenlik kartlarınız olacaktır.
Özel güvenlik mesleği için temel husular şunlardır:
- Güvenlik sertifikası almanız gerekmektedir. Halk eğitim gibi eğitim kurumlarından belli bir süreç içerisinde kurslara katılarak bu sertifikaya sahip olabilirsiniz.
- Güvenlik sertifikası alımından sonra EGM tarafından yapılan yıl içerisinde 6 kez olan özel güvenlik sınavlarından bir tanesine girmeniz gerekmektedir.
- Girmiş olduğunuz sınav üzerinden en az 60 puan not almanız gerekmektedir.
Bu maddeleri eksiksiz yaptığınız taktirde güvenlik iş alım başvurularına kolaylıkla müracaat edebilirsiniz.
Silahlı ve Silahsız Güvenlik Arasındaki Fark Nedir?
Özel güvenlik sektöründe silahlı ve silahsız olarak iki farklı seçenek bulunmaktadır. Arasındaki en büyük fark ise tabi ki birisinin silah taşıma yetkisinin bulunmasıdır. Silahlı çalışma yerlerinde risk oranının yüksek olması nedeniyle silahsız çalışanlara göre daha fazla maaş almaktadır.
İki farklı sertifikanın da arasındaki ücret değişmektedir. Silahlı kurs ücretleri 1800 ile 2000 TL arasında değişirken silahsız kurs ücretleri ise 1000 ile 1300 TL arasında değişim fiyatı gözlemlenmektedir.
Özel Güvenlik Maaşları Ne Kadardır?
Özel güvenlik maaşları en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Güvenlik maaşları genel ortalama olarak 8,253 TL – 10,500 TL arasında farklılıklar göstermektedir. Tabi maaş konusunda çalıştığınız firmalarında farklılıklar göstereceğini unutmayın.
Bu yazımızda sizlerle birlikte güvenlik nasıl olunur, güvenlik olmak için şartlar nelerdir ve özel güvenlik ne kadar kazanır sorularının cevaplarını paylaşmaktayız. Umarım sizler için bilgili ve faydalı bir makale niteliğinde yazı olmuştur. Sizlerde konu ile alakalı görüşlerinizi aşağıda bulunan yorum kısmına yazarak bizlerle kolayca paylaşabilirsiniz.